Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...till slut kommer sammanbrottet...och huset rasar samman...


Jag har målat in mej i ett hörn...


Jag har
Målat in mej
I ett hörn
Sitter fast
Kommer inte ut

Jag har fastnat
I ett ekorrhjul
Som bara
Snurrar på
Och jag kan inte
Stoppa det

Alla krav
Alla måsten
Alla runt omkring
Som kräver
Att jag ska gå på
Vara som vanligt
Fast jag inte vill

Jag har suttit
I mitt hörn
Så länge nu
Jag har målat runt mej
Så du kan inte
Komma till mej
Ens om du ville

Jag kan inte komma ut
Du kan inte komma in

Jag sitter bara fast
Som inlåst i cellen
Som flugan
I spindelns nät
Vill inte dö
I hörnet
Av rummet
På den öde ön
Mitt i det stora öde havet

Där du inte
Kan nå mig
Ens om du ville
Där jag inte
Kan få dig
Ens om du ville
Som jag vill
Samma som mej

Jag har gjort det själv
Ingen har gjort det åt mej
Det är mitt eget fel
Bara mitt eget fel

Jag kunde slutat måla
För länge sedan
Jag skulle kastat penseln
Innan alla vägar ut
Innan alla vägar in
Var målade
Med färg som aldrig torkar

Innan ön
Bröt sej loss från landet
Och flöt ut
På öppet hav

Jag drömde om dej
Inatt
Du ville vara hos mej
Inatt
Som min vän
Som min kvinna

Jag drömde om dej
Från mitt hörn
Längst in
I rummet
Men när jag vaknar
Visar dagens ljus
Ingen väg ut
Som dagens ljus brukar

Jag har målat in mej
I ett hörn
Där mina drömmar om dej

Måste stanna
Tills alla väggar rasar

I mitt hus...



TT

(c) 2012




Fri vers av TT
Läst 621 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2012-02-13 14:51



Bookmark and Share


  Maiah VIP
När och om huset rasar så kanske du ser längre....
2012-02-17

    bitch
jättefint skrivet om maktlöshet!
2012-02-14

    ej medlem längre
fantastiskt målad text
bland själva målande
innehållet..! ..makalöst
bra text.. gillar väldigt
väldigt mycket.. och!
slutet. klockrent!!
2012-02-13

  Kungsfågeln
Vilken text! Du berör och du får mig att känna paniken av att vara fast i hörnet, du griper tag i läsaren och... ja, det är bara så bra. Sorligt innehåll men som ändå lyser med lite hopp.
2012-02-13

  prinscess VIP
den berör
2012-02-13

    Birgersdotter VIP
Sorgligt men otroligt starkt
2012-02-13

  Hanna Mari Wallin
oj, så sorgligt du beskriver, men känslan du förmedlar finns en äkthet
som man kan se framför sig...
2012-02-13

  Minkki VIP
när huset rasar tror jag vi alla är mogna att kliva över ett golv vått av färg... bra skriftat, TT!
2012-02-13

  Julio VIP
känslor..känslor starka
2012-02-13

    bittemi VIP
Känner utsatthet strömma ut från dina ord! Berör! Jag tror det kommer en vändpunkt snart och en ny öppning!
2012-02-13

    ej medlem längre
Dina ord är som ett rop på hjälp att hitta ut....
2012-02-13

  Karin Andersson
Starkt. Du berör mig.
2012-02-13

    lory
vägen ut är närmare än du tror....fint skriftat TT..värme o kärlek till dig o modet o hopp....
2012-02-13

  alvan
Berörande flöde...
2012-02-13
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT