Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Att rengöra hjärtat


Hon låg snyftandes bredvid mig och tillsammans sa vi att alla män är svin, men i smyg tänkte jag att det inte alls var sant. Världen var extra orättvis just då för jag delade fortfarande mitt hjärta med någon, medan hennes blev slängt på marken och överkört av hans cykel när han åkte därifrån. Med klumpen i halsen hade hon fått plocka upp det och hon höll det fortfarande i handen när hon staplade in i min hall. Det blev några hårda kramar innan vi ganska så snart började med att skrubba bort smutsen och det blödde och blödde och hon grät för att det gjorde så ont, men jag sa att såret måste rengöras ordentligt för annars blir det infekterat och hon nickade tyst medan tårarna pressade sig ut ur hennes stänga ögon och hennes panna hade hundra veck. Jag var hårdhänt för jag var arg och jag sa att du förtjänar inga sår och han förtjänar inga minnen, och hon nickade tyst medan tårarna pressade sig ut ur hennes stängda ögon och hennes tänder höll tag om hennes underläpp som om det gjorde det svårare att gråta med läpparna stängda.
Vi skrubbade hårt och länge och hjärtat hennes skrek i full panik och slet i sig själv när jag frågade vad som gjorde mest ont.


Efter många timmar av blod, svett och tårar låg vi raklånga i sängen och stirrade upp i det grå taket trots att stjärnorna lyste klara på himlen utanför. Så skrattade hon till åt hur dumt det var. Så dumt att man gråter över att ha fått hjärtat överkört av en idiot på cykel. Sedan började hon gråta igen. Först skrattgrät hon, sedan försvann det lilla klang som alldeles nyss lyst upp hennes sorg och hennes andning blev liksom hård-skör.


Hon låg snyftandes bredvid mig och tillsammans sa vi att alla män är svin, men i smyg tänkte jag att det inte alls var sant. Världen var extra orättvis just då för jag delade fortfarande mitt hjärta med någon.
Men allt hjärtskrubbande hade fått min tankebana i rullning och jag blev helt plötsligt tvungen att försäkra mig om ifall jag fanns i hans.
Knapprande.
Är du kär i mig fortfarande?
Kort och koncist. Inga krångligheter, jag ville bara höra precis det jag väntade mig att få höra. 7 minuter innan det surrande till och mina ögon som hunnit vänja sig vid mörkret fick kisa för att se vad som stod på den upplysta skärmen. "Jag vet inte".
Utan att röra en min eller muskel stirrade jag tomt på de tre skitord som prydde min skärm.Hon låg stilla bredvid mig och hennes tunga, mjuka andetag vittnade om att hon befann sig i någon verklighetsrymmande dröm, kanske var det fortfarande de två och kanske skulle det alltid att vara det.
Jag låg snyftandes bredvid och viskade att alla män är svin. Världen var extra orättvis just då, som den är när hjärtan precis har blivit överkörda av cyklar eller spottade på av fula ord i SMS-form.
Jag ville inte bryta hennes nyfunna lugn, det skulle trasas sönder så fort hon var tvungen att ta emot verkligheten igen och hon behövde all vila hon kunde få innan vi skulle behöva städa bort dammet som lagt sig i såren under natten, för att sedan plåstra om så gott det gick.Tog upp mobilen.
Knapprande.
Två sekunder,
ring ring.
En varm och ängslig röst i andra änden.
Lilla gumman, vad är det som har hänt?
Jag tog ett djupt och darrande andetag.

Dags att börja skrubba.
Fri vers av dagbokspoesi
Läst 1022 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2012-02-13 20:54Bookmark and Share


  helenita VIP
Läser, ryser...
Du, vilken text du skrivit!
Den griper verkligen tag i mig...
Ska läsa den för en kompis nu
2012-04-10

  Fru Intighet
Åh, så fruktansvärt fint och smärtsamt.
Tänk att ord kan göra så fruktansvärt ont.
Denna grep tag i mig, varje ord letade sig in och genomborrade mig fullständigt, gåshud och en tår senare var det dags att börja skrubba.

"Jag var hårdhänt för jag var arg och jag sa att du förtjänar inga sår och han förtjänar inga minnen"
2012-04-09

  Päronsplitt
Så enormt bildskapande den här texten är. Den är allvarsam i sin känsla och sitt budskap men skänker likväl leenden ur olika formuleringar som tex "hjärtat överkört av en idiot på cykel". Att rengöra hjärtat gör ont men kan mildras lite med en vän till hands. Att det gör ont känns inombords när man läser att hjärtat skrubbas. Verkligen effektiva bildskapelser som hugger sig in i sinnet. Avslutet lika magnifikt som effektivt till att nå läsarens inre. Mycket bra!
2012-04-09

    hejmartina
läser om och om igen
2012-04-09

    hejmartina
det här är så äckligt, obeskrivligt jävla bäst. fast allra bäst är när du läser den högt. Ännu finare är väl att den handlar om syrran. jag avlider. Du är en kunglig skribent (gud, vad tonårsaktig och grabbig jag kände mig där)
2012-04-09

    ej medlem längre
Så in i helvete bra.
2012-03-27

  Yvonne Eriksdotter
sååå bra...!!
2012-02-16

    bitch
så bra text! fantastisk i sin rakhet!
2012-02-16

    andanidublin
Kan verkligen inte sluta läsa. Berättar för andra att jag just läst något om att skrubba hjärtan, något av helt egen klass. Torkar tårar, läser igen, bokmärker. Och läser igen.
2012-02-16

    andanidublin
Sanslöst bra..
2012-02-14

  EiraN
Hemskt, starkt, underbart.
2012-02-14

  papperstrana
helt underbart
2012-02-13

    ej medlem längre
inga ord i min mening här mäter sig med dina här ovan.
torkar en tår och läser igen.
2012-02-13
  > Nästa text
< Föregående

dagbokspoesi
dagbokspoesi