Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson januari-februari 2012


Fruset vatten

Vattenytan har somnat för vintern
Men de frusna vågorna
har ännu inte börjat snarka…

Kanske blir en operation nödvändig
för att vattnet skall kunna andas.
Gränsen mellan människa och natur
håller ju på att suddas ut,
säger vetenskapens kvinnor och män.

Kartoteket över förlorade tillfällen
har ännu inte raderats
ur livets databas…

Kanske hinner snödropparna blomma
en sista gång
innan regndropparna mognar till hagel
på den yttersta dagen…




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-19 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm