Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sol och skugga

Krav, krav från mig själv eller andra?
Plikten vilar i min själ som sådden som ska frös på våren.
En skugga säger att du finns.
Men också att du minns.
En skugga säger att solen vilar på dina axlar.
Ljuset uppifrån.
Vi är alla lika, lika unika.
Lika olika.
Lita på dig själv.
Trädet har sin plats, vet sin plats.
Rötterna söker sitt vatten.
Allting kommer till dig.
Lita på det och ta hand om dig.
Så du vet vart du ska gå med kropp och själ.
Sol och skugga.




Fri vers av Lovisa Lindbom
Läst 346 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-02-19 12:02



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Kropp - själ, sol - skugga, godhet - ondska. Det ena är det andras förutsättning. Möjligheterna finns där för oss. Men vi upptäcker det inte.

Förlåt om lärarn i mig läser sådden.

2017-05-27

    ej medlem längre
Så fantastiskt mycket klokhet det finns i den här underbara texten!
2012-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Lovisa Lindbom
Lovisa Lindbom