Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min ärlighetsbok


Ensamheten

Jag förstod idag att
det inte går att förmedla ensamheten
den går aldrig att dela
för då är den inte ensamhet

Jag har inga bilder att ge, ingen sång, inga ord

Och det är det som är sorg
att vara alldeles ensam i världen
glömd för den man verkligen är

Jag insåg idag att det läskigaste som finns är att
känna det man egentligen känner
att vara den man är utan anledning eller teorier
uppmärksamma konflikten och det som faktiskt gör ont

Se det lilla upprivna barnet
som man är så rädd för
barnet som är en själv
och som behöver lita på och bli buren av sig självt

Idag kände jag ensamheten
den totala bristen på att bli sedd
min sorg över villkorslösheten
som aldrig varit min

För det går helt enkelt inte att förmedla övergivenhet
den går aldrig att dela
för då är den inte övergivenhet

Så jag har inga bilder att ge, ingen sång, inga ord

Och det är det som är sorg
Att vara alldeles övergiven i världen
glömd för den man verkligen är

och i djupet känna tomheten verka så stort




Fri vers av veritaserum
Läst 645 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-27 11:13



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Precis vad jag behövde skriva själv i dag när det känns ensamt och jag är rädd för mörkret !
2015-06-17

  M.A.J.R
snyggt placerat av orden tycker denna text sätter sig som en sten bra!
2012-02-27
  > Nästa text
< Föregående

veritaserum
veritaserum