Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steve Jobs 1955-2011




Poesi för poeter. Del 19 (Sanningen lyfter bäst i motvind)

 

Sanningen lyfter bäst i motvind

var en devis som flög genom etern

i tidigt 70-tal

men den gäller fortfarande

När alla håller med

när alla håller på samma häst

blir det så lätt att räkna ut

vem som vinner

och vem som försvinner

det blir mer diktatur än tur

när homogeniteten blir norm

Nej, mångfalden och motståndet

är vitaliserande

Som Plinius lär ha sagt

Non multa, sed multum

Inte kvantitet, men kvalitet

och lite mindre

enfald kanske




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-27 18:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
kanske, plats för hopp?
2012-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström