Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystiken då släktklenod vinner nyfikenhet

Då skrinet öppnas ligger en pärla
gnistrande, glimmande lockar
den till lust.

Handen sänks sakta ner
söker mystiken, då orden
tappas.

Sakta handen lyfts upp,
förs mot ljuset, där
skimret delas i olika nyanser.

Hemligheten viskas i örat,
mystiken stannar mellan
oss, då tiden utvisar
visdom invigs ägarens
lovliga användning.

Pärlan vandrar mellan generationer,
uppskattas då skönhet bevaras i
det skrin det en gång lades i.




Fri vers av Filosofen2
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-29 11:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tänker kring din text-den djupnar då jag tänker på hur viktigt det är att ha rötter!

Vacker tycker jag din text är-och mycket läsvärd!
2012-02-29

    ej medlem längre
Ja, just så är det!!!!!!

Bravo!
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2