Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
< 3 B


Maskrosduva

Innan tolkningen av typsnittet Vinterbläck
var jag endast en utväxt i en av asfaltens sprickor
som knappt fått hela sin blomkorg ovanför den
betong som tryckt ner min blick mot det undre

Jag var den duvan med ihålig fjäderdräkt
De brutna vingarna höll mig kvar och fick utstå
hånet till den flygande artens livsyttring
När en destination ville nås kämpade musklerna
med de mest simpla duvsteg

Nu kan jag inte längre känna stanken av svart bernsten
eller ens se krubban där mitt huvud stred uppåt
Inte heller faller så mycket som en fjäder när jag
skrynklar till min huvudbonad av självaste nervositeten
att möta din blick




Fri vers (Modernistisk dikt) av Paulus Johannes Allaverdi
Läst 1248 gånger och applåderad av 68 personer
Publicerad 2012-02-29 19:18



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för denna starka text! Berörs speciellt av orden: "Jag var den duvan med ihålig fjäderdräkt". Igenkänning...
2015-02-17

  Nina.K
Fint!!
2014-04-07

  Suss Petersson
Härligt metafor...
2013-01-06

    Tea Alex
Jag tycker mycket om början på den här dikten. Den känns nära och stark. Jag gillar att det är så mycket energi i dina första rader.
2012-12-14

    Tea Alex
Bärnsten? Stavas det inte med ä? Jag kanske tänker fel.
2012-12-14

  Amorina
Mina ögon tåras när jag läser. Maskrosduva, underbar titel på en så vacker dikt.
2012-04-18

  Jean-Michel Orblin
Metaforiskt abstrakt
VACKERT
VÄNNEN!
2012-03-29

  Nanna X
kul ordrikhet/överlastning, gillar dina specifika uttryck: "en utväxt i en av asfaltens sprickor", "de mest simpla duvsteg"..
2012-03-04

  Ebba Dahlman
Inspiration på hög nivå. Mycket mycket bra!
2012-03-04

  M M Mannheim VIP
Kul se från dig igen Paulus! Du får ihop så härligas ordsammansättningar! "Maskrosduva" Härlgt fint!
"utväxt i en av asfaltens sprickor" Poetiskt!
2012-03-04

    Rolf Zandén
Text med känsla, MYCKET BRA!
2012-03-03

  flickan i spann
Målande beskrivet i ord som symboliserar mycket mer!
2012-03-03

  anits VIP
Mycket fint och berörande skrivet
2012-03-03

  Vildkärlek
Finfin=)
2012-03-02

    lory
mirakulösa formuleringar.jättebra diktat..bravo
2012-03-02

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Otroligt tjusigt fångat, beskrivet och skrivet. =) Gillar. =)
2012-03-01

  alvan
Upplyftande snygg poesi om att komma vidare trots något som kan tyckas dåliga odds. Att resa sig stolt...
Vet inte om min tolkning cyklar... men snyggt skriver du! Vilka formuleringar!
2012-03-01

  cilax VIP
skitbra! (trots vingar ;))
2012-02-29

    ej medlem längre
Allright!!! En riktig höjdare!!
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Paulus Johannes Allaverdi
Paulus Johannes Allaverdi