Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veinge kyrka




Poesi för poeter. Del 23 (Genevadån rinner som förr)

 

Du borde inte känna dig pressad

att känna till Veinge

Så litet som det är

 

Veinge socken i Halland

ingick i Höks härad

men är nu en del av

Laholms kommun

 

Så sammanslaget blir det

när man inte kommer upp

i mer än ett par tusen

invånare

fast man har haft

ända sedan medeltiden

på sig

 

Tiden har inte stått stilla

och Genevadån rinner

som förr

och det kan man ändå gilla

 

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-29 23:33



Bookmark and Share


  Minkki VIP
geografipoesi, du varierar :-)
2012-03-01

  Mirjo
Cooooooool
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström