Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skam & Skuld

Ingen som vill se tårarna
Som tyst sväljs
Bakom en mask av skam

Varför utlämnas de mest sköra
De som gråter tyst
Av skuld som inte var deras

Inget som sker
När vingar som klipps
För någon som ibland måste offras
För att vi inte ska behöva
Känna skammen och skulden
Som vår egen




Fri vers (Fri form) av Annica_N
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-03 20:54



Bookmark and Share


  Densen VIP
Tummen upp för dej Annica;)
2014-04-11

  Svart svan
Intressant ordval... jag har ibland funderat på varifrån uttrycket "hålla masken" kommer ifrån, och här fick jag förklaringen...själva "masken" som man håller då man "håller masken" består ju såklart av en stelnad "mask" av skamsenhet vilken man någon gång under sin tid ådragit sig av ännu icke kända skäl... kanske någon förfader eller förmoder någon gång för flera tiotals eller hundratals år sedan begick något brott eller fel gentemot det omgivande samhället/familjen, och att detta ännu inte sonats eller setts i ett förklarande ljus, varefter känslan som den anan erhöll levat kvar upp genom generationerna fram till den personen som ännu inombords vidmakthåller denna känslan som en "mask" av skamkänsla...har man tillräckligt mycket av skuldkänslor inombords kanske man även projicerar dem på andra som "offras", vilket du skriver... tack för den insikten...en mycket innehållsrik diktning...
2012-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N