Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hornets ljud överröstar allt

Då stormen rivit upp haven,
rensat botten, kan äntligen
små detaljer sättas ihop
till ett sammanhang.

Sakta öppnas frågor, då
svaren kan ges, vinnaren
kan le då avslöjandet skett.

Rätten till liv, rätten till
välmående fallerar då
lögner suddat ut vyn.

Frihetens ljusa sång
växer, hjärtats röst sjunger
ärliga toner. Den oärliga
försöker hålla fast, då
greppet släpper mer för
varje lögn den kastar
ur sig.

Ljusa slöjor sveper förbi,
lugnet fångar havet åter igen,
harmoni fyller själens mjuka
rum då syrsorna spelar
på sina harpor.




Fri vers av Filosofen2
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-05 16:12



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Vackert!
2012-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2