Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbryllad makthavare

Det handlar om att bryta sig loss

krossa skalet och ömsa skinn

stöta ut ett segerskrik

som bottnar i smärta.

Det handlar om att övervinna sig själv

väta ansiktet och knyta skorna

för nu är det hög tid

att blotta sitt hjärta.

Nu skvallras det om förväntan,

nu skall det gamla rensas bort.



Trumslag för förändring.



Men det händer inget! Det händet inget!

Jag tvingas skrika att inget händer!

Vråla för döva öron som lovat

och som menar att det skall bli andra bullar.

Bullshit!

Vad är ord värda

om de inte följs av en sanning

som ingen lögnare kan förneka.

Sluta leka

med våra liv

här är det inte ni som har makten.




Fri vers av Emilia Mattsson
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-11 01:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emilia Mattsson
Emilia Mattsson