Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus och kärlek vinner över allt

Drick ur visdomens källa,
plocka kärleksört ur mitt hjärta,
vandra sakta längs den
stig du länge velat.

Fånga upplevelsernas nyck,
locka fram barnasinnet då
pånyttfödelse uppenbarar
nyanser du aldrig skådat.

Från visdomens källa dina
nya kunskaper når din
kärna, ur kärleksört nyförälskelens
djupa känsla bottnar i den
du burit inom ditt ljumma
sinne.
Nu du kan vinna tid, då stigen
du nu vandrar på lockar
nya upplevelser.

Nyckeln du bär i din hand
går mot tre dörrar,
innan du kan öppna den
du vill behöver du tre styrkor.

Då du funnit styrkorna finner
du dörren, sätter i nyckeln och
öppnar.

Vägen nu påbörjats, visdomens,
styrkans och kärlekens
kraft dig nu kan vinna.




Fri vers av Filosofen2
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-08 10:52



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Helt underbar dikt, som fyller mej med hopp och förtröstan!
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2