Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morfeus




Så kom du in i mitt liv igen

taggtråd och törne

lust och längtan

som en viskning

mitt i veka livet som en storm

i dina armar, mot din hud

formbar och följsam

rörelser mot och ifrån

ögonblick av tanklöshet

ett vackert fall

en lek med skuggor

du är en av tusen drömmar

hur du dröjer dig kvar

dina andetag och din doft

stjärnbilder och stoft

frånvaron och närvaron

allt som sker mellan möten

en verklighet vi inte talar om

oläkta sår som ett mönster

min hud talar till din

känner du mina tankar

jag anar dina

avstånd har betydelse

tiden lämnar spår

dina linjer har märkt mina händer

hur du skiftar färg och form

gestalt av lugn och ro

hur jag ligger sömnlös

naken och sårbar

klarvaken i din dröm


där jag behöver dig


där jag låter mig hållas


där jag medvetet faller


där jag förlorar mig


igen...















Fri vers av Rolfsdotter
Läst 402 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-09 20:08



Bookmark and Share


  Arowana
Den här texten skulle kunna uppfattas som för lång, men eftersom den är så konsekvent och berättande gör det att man lyssnar, lever med. Mycket bra!
2012-11-28

  aol
en öm vacker dikt om att vara kär sårbar, mycket berörande innerlig poesi.
2012-05-28

  Michaela Dutius
En dikt som föder tankar - poesins mål.
2012-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter