Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte du och inte jag, våran Dotter

Jag slits mellan valen,
mina handlingar.

Rätt eller fel?
Jag vet inte ut eller in.

Jag måste tro på det jag känner,
lita på mig själv.

Att det jag väljer är det rätta..
Kommer hon att tycka lika när hon växt upp?

Det är en chansning jag får ta.
Svårt, förbannat svårt är vad det är.

Du hatar mig för det jag gör.
Det kan jag leva med.

För ingen förälder har rätt till sitt barn
bara så där ändå.

Antingen så är man förälder
eller inte.
Man kan inte leva någonstans emellan
och bara vara pappa när det passar.

Man anpassar sitt liv efter sina barn,
inte tvärtom..

Jag hoppas du inser att det är för det bästa,
Det är för våran dotter jag gör det.

Det är hon som betyder något i det hela,
inte du och inte jag..
Det är hon som är viktigast.

Jag hoppas du inser och kommer till sans med dina prioriteringar.
För mig har det alltid varit en självklarhet att hon sätts först..

Jag väljer att göra det jag tror är bäst..
Bära eller brista
Jag kommer stå där in i det sista.

Jag hoppas hon förstår
när hon är gammal nog.
Att det var för hennes välmående
jag kämpade och slog.




Fri vers av Coldasice VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-11 14:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att vara förälder är ingen lek
Utan det är ett stort ansvar
2022-10-20

  Micael Axelsson
Har läst den här ett par gånger nu. Läste den för första gången för några dagar sedan, och kände att jag ville säga något... men orden flydde mig, för det här med att vara förälder kan inte vara enkelt - tyvärr inget jag själv ännu fått uppleva, ändå vet jag, att det jag här har fått ta del av, i det som sagts o sägs då jag läser: Det klingar så sant inom mig.

En gång förälder, alltid förälder - det är inga j*vla kläder vi talar om, som kan tas av och på bäst man vill. Eller som texten säger "för mig är det en självklarhet att hon sätts först..."

Finns aldrig ett färdigt manus, och finns ingen som kan förtälja hur det blir sen... men kärleken som textjaget talar om till sitt barn, är här för mig oerhört tydlig och genuint hjärtevarm.

Jag, precis som textjaget, hoppas också att barnet då hon är gammal nog, förstår att det var för henne och hennes bästa som mamma kämpade för.
2014-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Coldasice
Coldasice VIP