Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'they're gonna shackle down the boats now give a signal to the docks'


& det luktar storm på flera veckors avstånd här

Jag vet inte ens vad
drömmarna betyder när
det regnar inomhus
och väggarna är täckta här med
ljus

så som jag minns dig fast
igen

& utan rädsla bara
lugn
i känslan att jag har så mycket mer nu
att förlora när
det luktar storm på
flera veckors avstånd att

snart lämnar jag det här
det tog mig år att
bygga upp

en kväll att våga släppa
taget om igen att

snart lämnar jag det här

& det är inte ens en chansning längre för
du står oförändrad, rak
bredaxlad och liten du har ingen aning vad
du gör

du tycker bara jag är mjuk att jag är
mjuk under dina händer jag
ligger hellre still

men ingen kan
väcka mina orsaker som du

det är inte ens en chansning det är bara
sant
jag
strör sanningar omkring mig jag har
burit på i år

jag har burit på en
livstid & jag vet hur
såren läker om
det blir som det
kommer bli jag

kan känna stormen närma sig
och det är dig
jag tänker på
det

är dig jag kommer att ha tänkt på för
du

är glimten av
bruset mellan cellerna, i
rymden mellan bergstoppar och
ledningar som
nervsystem i

skyn.








Fri vers av Dorothy Lux
Läst 419 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-25 00:07



Bookmark and Share


  cilax VIP
fint grävande efter ordbetydelser
2014-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Dorothy Lux
Dorothy Lux