Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asken i mitt hjärta

I mitt hjärta
Finns en liten ask
Där har jag sparat Er
Alla Ni som jag känt en gång
Alla Ni som betytt så mycket
Och skadat min själ så mycket

Ibland tar jag fram just den asken
Tittar på Er
Minns Er
Saknar Er

Sen lägger jag tillbaka Er i asken igen
Och är glad att Ni bara finns i asken
Och inte längre i mitt liv




Fri vers av Amor vincit omnia
Läst 456 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-03-12 10:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin dikt om att handskas med en del av sitt förflutna. En del, som du lägger det i en ask, andra ta tabletter ur en annan. Ditt sätt är bättre.

Väcker tankar och insikt.
2013-09-06

  Annika Persson

Min ask ligger på vinden längst ner i en träkista,
jag öppnar den om jag vill begrunda min nedstämdhet,
och alla konstruerade schismer i ett livs levande drama.
Annars bör jag låsa den lilla porslinsasken väl - i
den ligger också ett par svarta trosor med blinkande
oceangrön text I will remember You as a sweet person.
En gång en lek mellan mig och en man, som en sång
om naturen och kärleken. Jag tecknade ned den och
den ligger överst i högen med bråte, sch...synd att de
gjorde oss så illa...sch, kommer du ihåg?

2013-01-12

  Jean-Michel Orblin
Kul att bli instoppad i en liten ask ,
Hur läggen ska jag vara där?
2012-03-31

  Änglaögon
Berörande text, känner igen dendär asken.
2012-03-12

  Hans Christian
Efter att ha läst den högt så.....

Strof två är så suverän att detta måste bli ett bokmärke.
2012-03-12

  Hans Christian
Melodiskt flyter dikten fram och med ett superbt innehåll. Bravo.
2012-03-12

  molndansare
jättefint formulerad!
2012-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Amor vincit omnia