Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldgruvan

Knoppar spricker, blommor sticker upp,
gräset doftar snart sommar.
Strålar väcker ur vintersömn då
blekfisar söker solen igen.

Katten spinner i vårsolens sken,
på trappan till våra hem.
Ögon glittra då surrande
ljud öron nås, åter de busa i träd
och gräs, åter barn kvittar sina
glada skratt.

Längs sundet en stilla promenad jag
tar, stannar vid Selma och säger Hallå.
Tycks mig se hon ler mot mig.
I ena handen en bok hon bär, med siktet
mot Danmark.
Undrar vad hon hade sagt, om det var
nu hon levt, undrar vad som skett om
tidsmaskinen kunde ta mig dit hon
en gång fanns.

Leende strålar mot min hud smeker.
Ansiktet sakta tar sommarens nyanser,
följer årstidens svallande väntan,
innan allt slagit ut i blom.

Min lilla katt, svart-och vit hon är ligger
på min soffa så kärt, spinner och sover
med glitterljus längs soffans kant.

Tystnades ljud mig når, tankar spritter
ut i lyckorop. En droppe från duschen
mina öron når, fångas upp i tankens
gång.

Önskar så alla kunde må som jag,
kunna känna med sulorna längs gången
skorna gick på. Le, känna igen då kraset
från stenar nådde allas sinnen.

Glitterljus locka de ledsna till skratt,
få de sörjande att lätta sitt hjärta.
Lek fram nyanser, då tårar förvandlas
till diamanter.
Glitterljus, glitterljus skin med din
energi, återskapa minnen, för
över sista strofen till positiva
känslor.





Fri vers av Filosofen2
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-13 10:48



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Härligt sprittande vårdikt!
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2