Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den intoleranta toleransen

 

som inte tolererar dem

som inte tolererar allt

 

den är politiskt korrekt den




Fri vers av Vici
Läst 726 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-03-13 19:16



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
haha mycket tänkvärt om intolerans!
2014-02-20

  Michaela Dutius
Orden är sprängfyllda med vishet
2012-04-11

    Bitaren
Orden talar för sig själva, och behöver ej diskurs.

Den normerande normlösheten. Ironin slår likt en slägga i ansiktet.
2012-04-06

  Anders Nordlander VIP
ja jag läste slarvigt. Men jag tycker att det finns alla förutsättningar att tänka, uttrycka åsikter, skapa politiska partier, engagera sig politiskt etc. i Sverige, så vad är problemet. Det finns inget som är politiskt korrekt, bara om man följer lagen givetvis. Fast i mig finns mina värderingar som jag tycker är korrekta och i dig finns ju dina värderingar som du anser korrekta. Förstår vad du menar och i alla grupper finns denna nedbrytande kraft som säger åt oss vad vi ska tycka. Fast tror inte att den är starkare just i vårt samhälle, vi har ju en väl utvecklad demokrati.
2012-03-15

  Måna N. Berger
PK tycker jag är ett intolerant modeuttryck.
2012-03-14

  Regular
jupp svensken är ett få länder som tyckts lyckats med konstycket att implementera stockhomssyndromet på nationell nivå ;-)
2012-03-13

  Vici
A N:
Du har nog missat
poängen...
Det är ju just det jag säger
att i den s k toleransens namn måste man ju
tolerera allt och något annat tolereras inte,
därför blir det intolerant...;-)

Och politisk korrekthet kan man väl säga
ha inträtt när alla måste tycka ungefär likadant
av bl a rädslan för att sticka ut från mängden
med en avvikande åsikt.
Grupptryck är en stark kraft som inte skall
underskattas.

Så som svar på din fråga:
Nej, jag tolererar sannerligen inte allt;-)

Mvh
Vici
2012-03-13

    Amicus
Helt rätt!
Tolerant och politiskt
korrekt är numera "inneord"
i vårt samhälle.
O nåde dig om du inte är tolerant
mot det som är politiskt korrekt!
Då kommer den stora toleranta massan
att såga dig vid fotknölarna - så toleranta
är de!
2012-03-13

  walborg
Det är den moderna gränslösheten och egocentriciteten som upphöjs till norm.
2012-03-13

  Anders Nordlander VIP
man kan inte tolerera allt, det gör väl inte du heller? Politiskt korrekt, har aldrig förstått det uttrycket!
2012-03-13

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Vici
Vici