Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta poem är skrivet till min ungdomsvän Maj Danielsson.


Maj

Ser du ljuset vid
den mörka horisonten?
Detta mystiska ljus,
som gett mig tron på livet tillbaka,
ser du det?

Det är ett skimrande,
men samtidigt äkta sken
från detta ljus...
Nej, det är inget norrsken.
Det är ett annat sken
som härrör från
- en människa.
En människa som gett mig
sådan fin vänskap
som jag ej trodde
existerade.

Denna människa är
du.

Just så vill jag likna situationen
när du
inträdde
i mitt
osunda leverne.

Ljuset - du
Mörkret - jag

Ett ljus som kom in i
mörkret.

Du kom med
- glädjen
- tron
- hoppet
- och mycket mer.

Du gav mitt liv
ett nytt innehåll.
Ett innehåll som jag varken
kan förstå
eller förklara.

Jag tackar
Gud,
eller vem jag nu skall tacka,
för att jag har fått uppleva
denna tid tillsammans
med dig,
den har gett mig
så mycket värdefullt...

Det känns som om det vore abstrakt
inte någon tro på
Gud
kanske
men en \"äkta\" tro på
- människan
sådan som hon blev
skapad.

Denna tro ger mig
kraft och mod.
En kraft
som får mig att orka med
-- Livet
och ett mod
som gör att jag vågar vara
mig själv.

Tack för allt du gett
och gjort för mig...




Fri vers av jäntan
Läst 351 gånger
Publicerad 2006-01-26 19:31



Bookmark and Share


  mjuk
En fullständigt underbar text om hur vänskap kan förändra ens liv till något härligt och positivt.Jag har fått uppleva det och det är det härligaste jag varit med om.Jättebra skrivet!
2006-03-09
  > Nästa text
< Föregående

jäntan

Mina favoriter
Trygghetsängeln