Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt jag slarvade ihop tidigare idag.




En oskuld gör debut

Ur barndomens trygghet jag kom
omsorgsfullt klädd av min mor
Rustad inför livets törnar
Med vita kläder och skor

Nyfiken på livets goda
jag fångades av en blick
Så var jag i någons famn
och min första kyss jag fick


Den följdes utav många,
tills de en dag tog slut
ett brustet hjärtas klagosång
en misslyckad debut

Jag sörjde min smutsade klädnad
men fick tröst av en kärlek ny
Min klädnad rev han snart sönder
och jag kunde inte sy

Ur barndomens trygghet jag kom
Vad skulle hon säga, min mor?
Mina kläder är ej längre vita
Och jag har trasiga skor

Skulle hon ta mig i famn,
om hon såg mig i detta nu
En smutsig och trasig flicka
som livet har slitit itu




Bunden vers av Missi VIP
Läst 363 gånger
Publicerad 2012-03-15 20:01



Bookmark and Share


  To create a legend
Det slarvade du ihop?
Wow, det är är riktigt bra.
Kort, koncist, och så väl
du knyter ihop det!
2012-04-21

  Sofhia Wirström
vacker dikt om livet. en applåd den måste ha :)
2012-03-16

  Cluelessness
Erkänna jag måste
Din dikt var inte ful
därför en applåd då måste
få komma ut.

Jag hade velat ge en applåd, för att den var bra.
2012-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon