Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sin trampade stig


Det är elden som reflekterar värmen
eller är det värmen som reflekterar elden?
Jo. Hon tänker en del.
Det där med hur isarna låter sig genljuda

Sedan vet hon också något om dofterna
fågelljuden och den krispiga ytan
de förvirrade vårlåtarna
Och det där med hur isarna.

Jo hon har sin väg
som de flesta andra har hon sin trampade stig


.....




Fri vers av korpfjäder
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-16 11:02



Bookmark and Share


  Patrik Orion Sten
Får mig att tänka på boken "Fröken Smillas känsla för snö":) Jättefin dikt, härlig stämning!
2012-03-16

  lodjuret/seglare VIP
Till och med en 'äggklocka' verkar kunna få som hicka med små pluppande ljud mitt i tickandet, kanske för att påsken är 'på väg'. Dock inte på E4an för tillfället. Jag gillar det där med vad som reflekterar vad, elden eller värmen. Det är lite som med förälskelsen, ibland är den besvarad och då sägs det att det är kvinnan som väljer mannen som skall välja henne. Men varför blir folk då ibland förälskade fast det är obesvarat? Det är väl där regeln om undantag kommer in. Vilken stig man skall trampa är kanske inte alltid ett som eget val. Ibland finns det bara en väg att gå, helt enkelt. Vårisar är lika förädiska som någonsin kärleken, eller rättare sagt människorna. För visst är det väl människorna som förälskar sig i kärleken, det är nog inte kärleken som förälskar sig i människorna...
2012-03-16
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder