Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagsmorgonironi

På ytan ser allt normalt ut. Han är 183 centimeter lång, väger 85 kilo, välfriserad och med ett ansat skägg. På den personliga hygienen och hans klädsel finns inget att anmärka men han är snart 53 år.
Herregud, vad gör man med en 53-åring?
Han söker alla möjliga och omöjliga jobb, men herregud vem anställer en 53-åring?

I bästa fall har han ju bara typ 15 år kvar att jobba och herregud vem anställer någon för så kort tid?

 Visst, han har fina meriter, bra och trovärdiga referenser och en diger livserfarenhet men herregud han är ju 53 år!

 Visst, han är frisk som en nötkärna och kommer knappast att "vabba", men herregud han är ju 53 år!

 Visst, han har egen bil och körkort, men herregud han är ju 53 år och demensen väntar runt hörnet, det vet man ju hur det är med gamla gubbar.

 Han borde istället börja sondera terrängen och se vilket äldreboende han ska välja, herregud han är ju trots allt 53 år, och i mellanmjölkens land är han surmjölk.




Övriga genrer av Berra Bäver
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-18 11:45



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Gillar din avslutning..
2012-05-22

  Casbah* VIP
grym!
2012-03-18

  lodjuret/seglare VIP
Han kan ju gå en meningslös kurs i Arbetsförmedlingens regi, uppmuntras att starta eget eller om han skulle anses som oförmögen att tillräckligt sköta sig få erbjudande om en plats med lönebidrag. Är han redan så gammal som femtiotre överlever han väl knappast sin sextiofemårsdag heller? Jag tycker texten är på tok för nedslående en sådan här vacker dag. För den som är född med silversked i munnen eller blott ägnat sitt liv åt att studera, vända papper et cetera så känns inte åldern lika tung som du här vill få den att framstås som.
2012-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver