Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även på: http://katarinaonils.wordpress.com/


Unge herr student

Någon går tungt i trappan. Jag känner hela vägen in hur det bryter av och stör min koncentration.

Stamp, stamp, stamp. Dörr öppnas.

Jag föreställer mig hur en gänglig ung herr student på de några och tjugo öppnar sin ytterdörr och tar klivet in i lyan. Skrapar av snörester och lera på sin IKEA-dörrmatta. Kastar jeansjackan åt sidan och sparkar av de avskrapade skorna i naturtroget fuskläder.

Han rör sig snabbt på de arton kvadratmetrarna som bjuds honom och jag hör hur en teve börjar tala. Det är knappast unge herr student som plötsligt fått en samtalspartner. Det här är mer monotont och burkigt. Som en monolog i konservburk.

Jag ser framför mig hur han halvligger i bäddsoffan för två. Den är enmansbädd till vardags och de helger då han absolut behöver studera. Ibland får han säkert sällskap som han träffat på den lokala ölstugan. Trevligt för honom. Inte för mig, som försöker sova under honom. Våningen under – bara för att förtydliga.

Nu när jag tänker efter, till ljudet av hans teve, inser jag att jag har ett ansikte på honom. Vår unge herr student är mellanblond, fjunig under näsan och på hakan och med ett hår som vem som helst skulle kallat kalufs, om unge herr student snarare varit de några och tio. Hans kinder är fortfarande pojkmulliga, den magra och långa överkroppen till trots. Han bär mörkblå tröja, förmodligen knyckt från lagret i lumpen – eller inhandlad från närmaste ÖoB. Jeansjackan han slängde när han kom in var en svart rock, något för stor, något sliten. Och skorna faktiskt i äkta läder, förmodligen en gåva från hans ömma moder.

Men vad vet jag? En granne som lånade socker en gång. Under unge herr student som med tunga steg i trappan lämnar byggnaden i jakt på middagsmaten. En dag som alla andra.




Prosa av Katarina O´Nils Franke
Läst 501 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-20 09:14



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
bra och bildframkallande
2012-03-20

  Larz Gustafsson VIP
En granne som ÄR socker.
2012-03-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fint skrivet! Härliga studenttiden!
2012-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Katarina O´Nils Franke
Katarina O´Nils Franke