Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan bröd?



- Nej inte kan en människa leva utan bröd?
Eller kan hon?
- Jo. Det är nog bara att låta livet självt vara bröd.
- Men vattnet då?
- Ja vattnet måste hon ju ha rätt till.

Men handlar det om rättigheter när det kommer till det där med vatten?

- Kan det vara så att vatten inte är en rättighet?
- Ja men alla människor måste ju ha vatten för att leva.
- Men är det en rättighet då. Det där att leva?
- Jo. Det är nog en rättighet. Inför döden.

Som sömnen.

- Det kan vara så.

- Men om någon tar vattnet från en människa och menar, att hon får tänka sig hur det skulle vara.
- Att dricka?
- Ja, att dricka. Svälja den ena munnen efter den andra av svalkande liv.
- Men vi talade om vatten nu. Inte liv.
- Samma sak.

- Som att bilden av livet skulle räcka.
- Om den finns skulle den kanske räcka
- om den finns?
- Ja, den bilden måste ju reflekterats någonstans. Blivit till för att något fanns att avbilda. Och då spelar det ju ingen roll om det bara är en bild eftersom bilden är beviset för det den avbildar.

- Vad klurig du är.
- Ja. Kanske är jag. Om jag är.
- Jo jag ser dig så det är du.
- En bild.
- Ja. Beviseet på att något existerar som blev avbildat.

Och brödet torkade i handen medan orden ville.

Något åt fåglarna.

Amen




Prosa av korpfjäder
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-20 09:16



Bookmark and Share


    glasa VIP
om sådana texter
talades från predikstolen
så skulle jag
komma
för att lyssna begrunda
och dela
leva
med de andra som
också är där
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder