Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett fångat folk

Vad är frihet?
Vi är diskret, låtsas att vi vet,
vad som pågår,
och vi går, i samma spår,
med allt vi förmår,
år efter år.

Allt är detsamma; vi är inte aktsamma,
vi blundar, slutar begrunda,
livet är ju ändå någorlunda,
vi kan göra det vi vill
eller i alla fall nästintill.

Det skapas lagar och vi tror på det de säger,
det finns inget som motsäger,
vi vill inte klaga, vi tror att vi är för svaga,
att vi inte har någon röst, att allt är hopplöst,
för vad
kan egentligen jag göra?

Vi ser inget, hör inget, säger inget,
för en annan värld är en annan dimension
och det finns knappt någon opposition,
det räcker inte med en nedtystad opinion.

Vi låter oss bli fångad i samhället,
våga säga nej, stå upp istället!
Vi missar tillfället och vi glömmer,
vi glömmer dem som världen gömmer.

Samhället brinner och vi tror att vi hinner
men världen dör och det är vi som förgör,
för vi fortsätter förneka, fortsätter att tveka,
på oss själva;
vi tror inte att det har någon verkan,
att vi inte kan påverka, samverka, göra inverkan
på samhället, politiken, hur vi ska vara, hur vi ska göra,
vad vi kan medföra.

Vi slutar att märka;
Jordens klagorop, när länder faller ihop,
allt försvinner i en grop och vi vill inte se,
så vi fortsätter att le, går till ett café,
tar en kopp te, pratar om succé,
och plötsligt är det vi som överger,
vi låter människor vara fångad utan livskvalité.

Vad är vi, om inte boskapsdjur i en splittrad värld,
kontrollerad av samhällets regler
som bestämmer vad du är värd;
gör inget motstånd och du är fri,
att bakom ett staket förbli,
fångad.

Är det så här vi vill att världen ska bli?




Fri vers (Spoken word/Slam) av annso.fie
Läst 478 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-20 14:30



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör...
2012-09-04

  Prins Hatt Under Orden
mycket fin rytm i denna. lika fin mening. gillar det.
2012-05-08

  Monica Ullmark/Cickan VIP
Bravo. Civilkurage saknas hos oss lite till mans...tyvärr
2012-04-14

  M.A.J.R
Waow är det jag kan säga... är lite stum av denna
2012-03-21
  > Nästa text
< Föregående

annso.fie
annso.fie