Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det händer saker

Det händer saker
Som ingen kan förklara
Det finns just någon
Som vill stå i centrum
Och ständigt få besvara
De tankar som du bär så tungt

För allt du sett och allt du kommit runt
Stärker din rygg och blir din känslighet
Den som vågar utmana dig med strunt
Står slaget förlorat för din envishet

Se upp bakom slottets torn och mörka rum
För falska hjärtan som dunkar för frid
Mot dessa vassa tinnars spunna skum
Sopar kvastar upp smulor från en svunnen tid

För det händer saker som någon tror sig kunna
Förklara på ett enkelt sätt
Men någon insåg plötsligt att de som var försvunna
Har nu kommit till sin rätt.

Ligg nu still och vänta på din chans
Du e lyckligt lottad med din trumf på hand
För du har nu hittat till slut en balans
Som sätter ditt liv på plats med stadiga band

Så slå bort din oro den finns inte kvar
Det vet du säkert men kan inte se
Att högt över huvudet på det gråtande barnet
Blinkar örnen som dyker mot enslighetens allé.









Bunden vers (Rim) av Peter Kohlm VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-20 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Kohlm
Peter Kohlm VIP