Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

världspoesidagen 2012

(om ingen annan gör det
då måste jag)

idag säger jag:
poesi i hela världen

världspoesi men var är den?
var är poesin i en värld där
barn dödas
husen rivs
träden huggs ner

en värld där
sexualitet är politik
där politik är ett maktmedel
där maktmedel är förtryck
och där ansvaret för medmänniskan
blivit något att fnysa åt

var är poesin?

(om ingen annan gör det
då måste jag)

den är här
och då är den nära dig
närmre än du tror
när världen är stor, så stor
Lasse, Lasse liten
så stirra dig inte blind på avstånden
se istället närheten
Lisa, Lisa lilla

för vi står inte stilla
vi rör oss
och rörelse är revolution
och revolution är utveckling
och utveckling är evolution
och den politiska kroppen är lika mycket slav
under Darwins upptäckter som primaten
som klättrade ned från träden
och valde slätten i stället
som ställde sig upp

och nu står vi
snart går vi också




Fri vers av Shininkagemusha
Läst 638 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-03-21 12:09



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
ord i rättan tid!
tack för dem!
2012-03-21

  Doptera
för vi står inte stilla
vi rör oss
och rörelse är revolution
och revolution är utveckling
och utveckling är evolution

nobelprisnivå på det fan!
2012-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Shininkagemusha
Shininkagemusha