Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon talade om frihet

Där vindar viner
Svalkas höghusen på Manhattan
Där solen skiner
Svettas sanden i Dubai
Där i ett snäckskal
Hörs havets symfoniorkester
Där i tonerna
Finns vägvisningar och val
Där minusgrader smeker fasader
Njuter Sverige av sitt arv
Där i den kritvita snön
Skapas storslagna drömmar
Men där syr även jantelagen igen dom
Med osäkerhetens sömmar
Där i förtryckets iskalla famn
Det är där vi ska förändra
Och föra båtar in i frihetens hamn




Fri vers av ordskalv
Läst 596 gånger och applåderad av 39 personer
Utvald text
Publicerad 2012-03-21 13:58



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Rymd kring dessa ord och fallhöjd så det räcker något någon som vill ta fart
Kanske.
2015-04-21

  mickech
Mycket bra dikt!
2014-03-10

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-10-26

  R Werner
Det här gillar jag skarpt... du målar när du skriver :)
2012-10-05

  Katarina O´Nils Franke
Vacker och smekande av ord.
2012-03-28

  Eva Langrath VIP
Tycker om ditt sätt att svepa med ordpenseln så att det strömmar undertoner av ord fram om vikten av val till förändring. Din text inger hopp
2012-03-26

    kivu
Åh, detta är nästan som ett radikalt poetiskt manifest.
Om det är ett partiprogram vill jag gå med i ditt parti
så ska vi kasta ut alla i dagens samhälle som vill det kalla. Underbar avslutning:

"Med osäkerhetens sömmar
Där i förtryckets iskalla famn
Det är där vi ska förändra
Och föra båtar in i frihetens hamn"
2012-03-24

    ej medlem längre
tycker om texten!
målar i ord,
en pensel ju!
2012-03-24

  Miss Mi
Tack för vindar från Manhattan och hettan från Dubai och sedan åter i Sveriges moderfamn - gillar hur du reser via orden och tack för att du lät mig följa med!
2012-03-23

  freathe
Fantastiskt skrivet! Du har fångat något som är svårt att sätta fingret på men som ger ett vackert skimmer till hela texten
2012-03-22

  M.A.J.R
Snyggt skrivet och upplagt
applåder till dig
2012-03-21

    ej medlem längre
jättevacker!
2012-03-21
  > Nästa text
< Föregående

ordskalv