Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är grundvalar

Vem är jag när jag sover
vad väger drömmen
som jag vaknat ur men glömt
ett öga bräddfyllt av sömn
en handfull ludna frökapslar
och vi skriver oss berättelser och sånger
att nynna undan mörkret
och var och en sin egen botten
var och en sin väntan
bakom revbenen, en lystrande avgrund




Fri vers av Grävling
Läst 415 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-03-21 18:24



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Strålande ord
2019-07-07

  danne //
Det med drömmar är extra häftigt Grävling , det skickar på såna starka sensationer att många gånger har man transformerat till något väsen ,djur eller superhjälte lr den lilla otrygga pojken under sängen .. Haft lite sån där om djur på senaste tiden, det man minns efteråt är hur olika djuren varit mot vad de är i verkligheten som kraftfulla färger å storleksmässigt större , såna detaljer hänger sig kvar rätt länge ...
Häftigt är det..
Gillar texten din ..
2019-07-03

  i af apa
så bra!! slutet omfamnar allt...
2017-07-06

  Margit Grell
"och var och en sin egen botten
var och en sin väntan
bakom revbenen, en lystrande
avgrund". Mycket bra!

"Vem är jag när jag sover"...
Kanske går vi utanför oss själva
då"?
2015-03-23

  Kristina Wallbing
Oj så starkt! För det mesta blir jag väldigt berör av dina dikter. Dina oväntade bilder och säregna språk.
2012-03-25

    Rolf Zandén
Mycket bra!!!!
2012-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling