Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårruset

Ljuset lockar ut alla,
utomhusmöblemanget
satt på plats, kaffedrickande
i den lilla oas mellan stuga
och växter.

Gassande sol öppnade
längtan mot nyskapande
åter igen.

Jorden lades på plats, småprat
medan arbetet utfördes.
Sakta rabatterna tog form,
då vårruset skapade glädje.

Krattan omvandlade livlös
natur till nyskapande.
Rosorna planteras då de
anländer.

Ålderns tand biter i staketet,
då metallbitar blottas i stolparna,
efter bitar fallit bort ur murbruket.
Tom Soyer kom upp i minnet, sagan
jag läst många gånger som ung.
Mindes hur han tvingades måla om staketet
efter ett bus.
Ville skapa nyanser, då tidens tand
kommit ikapp.

Varma tider nu påväg, snart oasen
klar igen.
Längtan växer då utomhusaktiviteter
utforskas.





Fri vers av Filosofen2
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-21 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2