Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkogårdsljusen



kyrkogårdsljusen

mitt i stadens vrålande

stress mot imorgon






Bunden vers (Haiku) av Paulina LH VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-03-21 20:04



Bookmark and Share


  Maria T
en stillhet
mitt i stressen
2012-03-25

  calidris
Bra kontrast, väl formulerat och manar till eftertanke med några få ord. Tycker även att scorpios kommentar nedan är lysande och säger samma sak men med fler ord - tack båda för påminnelsen om att inte bara stressa oreflekterat vidare tills man en dag själv ligger under kyrkogårdsljusen!
2012-03-25

    ej medlem längre
Fridfull känsla i den här texten där ljusen stillsamt skimrar på en kyrkogård långt borta från den omgivande staden och dess buller. Det känns som en oas av lugn i en värld där tempot blir allt högre och påminner om det kretslopp av födelse, tillväxt och död som utgör livets gång samt om den jord i vilken vi alla en dag ska vila. Tillvaron må visserligen rusa, men här i dikten känns det som att allt står stilla och som att man äntligen får tid för den eftertanke som man så väl kan behöva. Generationer kommer och generationer går, och snart ska allt vara glömska, men ibland så infinner sig en känsla av djup ro när man stannar upp, betänker livets villkor och tillfullo accepterar och försonas med sin dödlighet som gör att existensen djupnar och blir bara ännu mer värdefull. Det finns som sagt något mycket vilsamt i dessa korta rader som får en att reflektera över vad som egentligen är viktigt här på jorden och över alltings fundamentala flyktighet och förgänglighet. Ett ljus, en mark och en kyrkogård. På något sätt så försätter det mig i ett eftertänksamt och närmast meditativt tillstånd när jag låter livet och döden existera parallellt i tanken och sedan långsamt sjunka in i sinnet.
2012-03-22

  in effigie VIP
två världar men ändå en och samma...fint
2012-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Paulina LH
Paulina LH VIP