Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en vanlig naken människa


Varje dag bli våldtagen av den vanliga vardagen
varje stund bli utsatt för inbrott och övergrepp av själva tiden
och sedan längta efter evigheten
den där man får stanna i för alltid, den som är evinnerlig och alltid densamma

Där vägar står still och inget byter plats

Att längta döden eftersom den ser ut som vore den orörlig, omutlig och ständig.
Ett öde

Ändå inget annat än en naken människas lidande

.....

Vem kan stoppa världen där den snurrar kring sin egen axel?
Vem kan låsa in tiden
och lägga föränderligheten i bojor?

Rader av förutsägbara händelser skulle förlösa livet
men straffade ut sig som korn i en veteåker

Ändå inget annat än en naken människas lidande
inte mer än så

Nej inte mer än så





Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-25 21:50



Bookmark and Share


    glasa VIP
åhhh, vilken känsla
i denna dikt
den känns inom och utom
genom märgen

lidandets bekännelse
och naken

skulle vilja räcka ett höljande
omhållande plagg
av medkänsel sydd
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder