Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dieseldjur

När det idisslande betongmonstret
och det tunga maskineriet
Skriet av domedag och stål lagt sig
Dieseldjur i dvala

Den universella känslan av
obetydlig ensamhet
Hav förtröstan
Den minskar med varje steg

Av ord skapad
och handling likt
En insjös stilla glans
Där skiktet aldrig bryts
och daggen fastslår
Morgontimman

En inneboende hunger
likt fängelser av ängslan
Du är en platå
Bland murar och längtan

Även i storm
bland vilt och fuktigt bråte
Har jag varit orden sann
Uppvägda med sanningsenlig halt

Min kropp är blott ett redskap
att nyttja för var mans cynism
Strid mot galenskap och vansinnet
Vi slåss alla på tu man hand

Jag har flytt främlingar
alla dessa tillfälliga residenser
Jag kan en del om självhat
Och dråpliga referenser

Jag har observerat när ni skålat in
de nya åren
Med lövtunna oblat
Pakter och sekretesser




Fri vers (Fri form) av thegreatnausea
Läst 519 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2012-03-26 22:36



Bookmark and Share


  Nina.H
Wow! Vilken skatt! Starkt och ärligt,
men ändå skört och vackert på
samma gång. Imponerad!!
2013-03-07

    JO:82
Snygg
2013-02-18

  thegreatnausea
Tack för era värmande kommentarer.
2012-04-01

  sandrasdagar
Jag tycker att det slår gnistor om ditt vackra bildspråk.
2012-03-31

    ej medlem längre
tack mycket bra
2012-03-30

    ej medlem längre
Fantastiskt. mycket mycket bra. men skall det inte vara oblater? Eller har du en tanke bakom att det är singular?
2012-03-30
  > Nästa text
< Föregående

thegreatnausea
thegreatnausea