Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Photo:https://m.imdb.com/ //Tillägnad Nobelpristagaren i litteratur Wislawa Szymborska


OPERATION: ÖVERLEVNAD (2)

Det var hennes mod Hennes vilja att hjälpa Hennes vägran att bli offer Hennes blick framåt och inte bakåt Hennes önskan att leva (trots den svåra uppväxten och trots trauman) Hennes begåvning att skriva Förmågan att skratta Förmågan att älska Förmågan att sörja Vilka var förklaringen till hennes framgångsrika liv.




Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-28 10:01



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Hej Tea!
Det är precis så som du säger. Garcia Márquez (en annan nobelpristagare i litteratur) säger att man inte kan skriva bra om man inte är total närvarande i sinnet. Så att skriva är att bejaka det konstruktiva/ det friska inom sig ty vi alla har drag av det sjuka.

Tack för inlägget.
Allt gott,
Samuel
2012-03-29

    Tea Alex
Fin gestaltning i ord av en fascinerande människa. Man är inte död så länge man skriver, det finns fortfarande något kvar så länge man skapar. Jag har ibland hört människor säga att det är typiskt depressiva människor att skriva. Jag håller inte med, jag skulle hellre uttrycka det som så att det är typiskt depressiva människor som kommer ta sig vidare att skriva. De som är depressiva UTAN att ägna sig åt någon form av skapande tror jag det är värre för.
2012-03-28

  walborg
Tack för denna vackra presentation av nobelpristagarinnan.
2012-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP