Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syrsan som spelar i natten

I tystnad en tidig morgon
var stunden av lycka total
i det palats vi firade våran kärlek
på kanariska minuter
fick jag veta det
som redan viskats till mig inifrån
att mina drömmar slagit rot
och besannades
i din fars famn och våra leenden
var vi alltid tillsammans
alltid nära
Skänktes vingar
Kunde flyga upp på berget
och ropa ut min glädje
då jag på dessa kanariska minuter
fått allt jag någonsin önskat mig

Kände alla dofter överväldigande
och de påminner mig varje dag
om din närhet och våra planer
Julilängtan och alla dessa tankar
Får du pappas guldstänkta ögon
och hans glädjesmittande leende?
Kanske din mammas förälskan i ord
och vi skriver romaner om våran lycka
sida för sida, den där oändliga kärleken

Du växte dag för dag,
din pappa skänkte ord till dig
varje morgon och vi skrattade
jag sjöng i ljuvaste stämma och min hand på magen
så nära dig jag kunde komma
Det fanns ingen närhet så stor som den jag kände med dig
allt det vackra jag hade skulle jag skänka
modet att vara så lycklig och fylla hjärtat med hopp,
det var din gåva till mig
fullständig tacksamhet för våran skatt

Vi tre var på början av vårat äventyr
vi skulle dansa, skratta, hoppa
och leka och busa tills benen inte bar längre
Om du ramlade och skrapa knäna
fanns mamma alltid där med plåster
torkar tårar, sjunger sånger
visar dig världen, och lär dig allt jag kan
och allt jag inte kan
Skyddar dig från allt mörkt, med din hand i min


Melondoft och minnen oändliga
vaknar upp med havets bedårande utsikt
Och den där lyckan oändlig
som omslöt mig i varenda liten sekund
alla de 14 veckor som du fanns inom mig
Du åkte från modern av allt liv
närmast plågades ut, till min skakande hand
till att förevigt bo i mitt hjärta
den dagen jag blev mamma till en ängel

Det finns inte tårar som räcker till
när en sådan sorg omsluter en
Och att hitta styrkan är en som att segla i motvind
Med närheten utav havets doft som berusar mig
Hör jag syrsan som spelar
vaggar mig till sömns när hoppet lämnat mig
Skänker det åter, ger mig kärlek
Och även om allt jag vill är hitta mig själv åter
så kommer jag, på gott och ont
aldrig bli densamma igen




Fri vers av poetlinan
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-28 23:28



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Vackert skrivet om ängeln
som nu bor i ditt hjärta
Kram från N T
2012-07-09

  firefire
ryser när jag läser denna,starkt och vackert skrivet till din lilla ängel..
2012-07-02

  isabell.larsson
en helhet som berör allt igenom.
tack för en vackersorgsen poesimani!
2012-04-16
  > Nästa text
< Föregående

poetlinan
poetlinan