Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en glädje av brustna tårar


Det sista som händer är väl att andan lämnar själva kroppen. Eller om det är anden.
Och sedan hjärtat.

Nej inte så att det lämnar kroppen men att det kallnar med blodet.
Stelnar med stillheten

Och faller i evigheten
som sparven
mot marken utan att veta något om det som möter de fjäderlätta gram av liv som just då lämnat själva himlen

Det är då det sker
att andan lämnar själva kroppen


Och kroppen äntligen blir fri att vara det kroppar måste veta
det där om döden

Som en glädje av brustna tårar




Fri vers av korpfjäder
Läst 212 gånger
Publicerad 2012-03-30 23:45



Bookmark and Share


    glasa VIP
blir fri

att vara

att veta

en skrift som snuddar vidare
förbi

ovetskapen


gränsöverskridande och expanderande skrivet
"som en glädje av brustna tårar"
så poetiskt vackert att jag räds, det sista, mindre
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder