Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRA SÅNGER SKA LEVA

våra sånger ska leva

när stridsvagnar rostar

vi gör motstånd till slutet

och vad det än kostar

våra sånger ska sväva

när bombplanen brinner

ärofyllt överleva

fast jorden försvinner

 

 

det var vasst, det var skarpt som

vår polstjärnas strålar

men det kan aldrig måla

som himmelen målar

den förtjusning jag känner

i flammornas hetta

förmår inte förmedla

det som Du kan berätta

 

 

våra sånger ska leva

när stjärnorna smälter

när förödelsen härjar

och skyskrapor välter

de bär bud om ett rike

som aldrig kan bäva

så när tanksen har rostat

ska sångerna leva

 

 

LARZ GUSTAFSSON   31/3-1/4 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 1342 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-04-01 12:11



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Det som ingen kan tro kan bli sant, det vet du är sant, därav en mycket bra text
2020-04-11

    Franz Ferdinand
Uppskattar din förmåga att få något sagt i dina texter. Dina dikter berör verkligen speciellt denna, och det känns bra att den här dikten trots ett visst mörker har ett underliggande ljus som försöker träda fram.
2018-02-26

    Carl.m - Resigenten
Ur det djärva kan något gro.
2017-12-05

  Michaela Dutius
Trotsig trosvisshet glänser i dina ord
2013-10-13

  anits VIP
En mycket fin dikt
som berör
2012-04-02

    Sven-Erik Sköld
EN SEGERSÅNG, GRUNDAD PÅ SEGER: PÅ JESU KRISTI SEGER OCH DEN GRUNDEN HÅLLER I TIDEN OCH I EVIGHETEN!
Tack för den! S-E

Paulus: "Jag berömmer mig
av Jesus Kristus och honom
som korsfäst!"
2012-04-02

  mare VIP
Låter hoppfullt !
2012-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP