Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.

 




Łukasz Borek (In memoriam)

 

Dłużew
flykten från stadens processioner
var en överlevnadsinstinkt

de svarta kaftanerna hade dragit fram
som skuggtåg mellan huskropparna
kanonskottens eko i gränderna
förkunnat
tjugosex långa år

den brinnande kyrktrappan vid Grzybowski
gråten och
alla krökta nackar
de gulvita och rödvita flaggorna
allt det där
hade gjort honom illamående


.


han stod på gårdsplanen i Szymons tröja
barfota
med den svala vårvinden i håret
intrycken var renare
fyra mil från alla bortvända ansikten
och de dammiga grusvägarna
ledde på något vis alltid inåt

trankilt
hur oljefaten dåsade bakom huset
redo att sluka
de löv som ännu låg

friheten
där bakom murarna

han slog sig ner på stentrappan
avväpnad alla utsikter
staden väntade på dem
lika hård som igår
och han visste att de måste möta den igen
sedan länge och för alltid
dömda

så kände han
Szymons hand på sin axel
och han tänkte
att ingenting
skulle spela någon roll

 




Fri vers av torbjörn j.
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-02 21:03



Bookmark and Share


  cilax VIP
tycker om dikten
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

torbjörn j.
torbjörn j.