Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solljus

du rör dig

i samma luft som möter min hud

jordad  mot solljusets kontraster

över vägen

solen är ömsint

varm och trolsk

som din hand

när du långsamt ritar stigar

över mitt hjärta

poetiska drömmar

genom mig

jag blir en ros

doftande och djup

när ditt solljus går genom mig

slår fjärilsvingar ut ur mina andetag




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-06 06:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag längtar efter värme, vår och sol när jag läser denna dikt "Solljus".
De bästa bitarna - för mig - var "solen är ömsint, varm och trolsk, som din hand
när du långsamt ritar stigar över mitt hjärta, poetiska drömmar" och "fjärilsvingar". Så fint.
2021-03-10

    wehitit
sååååå bra!
2012-04-11

  Hanna Mari Wallin
Fin läsupplevelse...
2012-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Det finns mycket skönhet här. Särskilt den doftande rosen.
2012-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter