Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
handlar om mina två allra närmaste och viktigaste bästa vänner jag älskar över hela mitt hjärta.


kanonmat

Använd mig som din kanonmat,
Tryck i mig ammunition och skjut iväg mig,
Över höga, låga, tårsprängda, tårdränkta stjärnor,

Du är min stjärna och jag är ditt stoft,
Hamnar efter,
I skymundan,
Gör vad du vill med mig,
För jag är din föralltid och efter det,

Låt mig kalla dig syster,
Så jag kan ge dig yrsel,
Låt mig göra dig svimfärdig,
Ta hand om dig som du älskar mig,
Vi kan snurra runt, spinna runt,
I cirklar tillsammans,

Vi kan rita upp vår egen cirkel i sanden,
Under tiden håller jag dig alldeles för hårt i handen,
Jag står bakom dig när du ska upp på scenen,
Ser på hur du snubblar fram orden som du snubblar upp med mig med ridån bakom dig,

Du tittar osäkert bakom din rygg,
Är jag kvar?
Är jag kvar?
Du är min trollkarl
Och jag din vackra assistent,
Vi spelar varandra, du är mitt och jag är ditt instrument,

Vi är bästa vänner,
Gamla barndomsvänner,
Känner varandra via antenner,
Jag hör dig,
Jag hör dig,

Du är aldrig ensam,
För jag står tätt intill,
Jag hjälper dig, försvinner, om det är det du vill,

Men jag vill helst stanna kvar här,
Vara kvar i din atmosfär,

För skratta med dig det gör mig så glad,
Även om detta är en stad där tonåringar lätt kan skapa blodbad,
Hav av lögner och sjöar av skuld,
Ja, detta är en spökstad.
Då är jag lycklig över att kunna somna ryggrad mot ryggrad
Och höra dina andetag,
För vi lyfter upp varandra efter varje bakslag,
Även om vi ibland hittar kärlekar och spenderar timmar med att räkna
Deras hjärtslag,
Men när det tar slut,
Som det alltid gör,
Då är du den som alltid rengör,
Såren som slits upp i hjärtat,
Av sorg, minnen och tårar,
Och du säger till mig, gumman, kärlek, det är för dårar,
Och jag gör samma sak till dig, mot dig,
När du blivit sårad,
När du blivit utbytt, förlorad,

Men ingen kan byta ut dig för någon annan,
Dom har inte det där speciella,
Det där originella,
Som bara existerar hos nån så konstig som dig,
Därför tror jag du passar så bra med någon som mig,
Bästa vän, syster i allt förutom blod,
Jag står här, tätt bakom din ridå,
Har gjort ända sedan vi var små,
Kommer göra det tills vi är blekgrå, djupblå,

Så använd mig som din kanonmat om du känner för det,
Du är faktiskt, min bästa vän, kompanjon,
Vi skapar oss en egen religion och civilisation.




Fri vers (Spoken word/Slam) av elisophie
Läst 664 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2012-04-07 00:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
krut var det här. bra skrivet. applåd.
2014-01-19

    ej medlem längre
Du är så duktig. Har lyssnat på videon på youtube till den här typ 23385564 gånger.
2013-12-18

    nånja
Superduper
2012-04-12

  ©Anniz
Jag bara älskar denna texten :)
(Jag läste den med din röst oxå xD Hahahah)
2012-04-07
  > Nästa text
< Föregående

elisophie
elisophie