Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyst och förbrukat


När världen har tappat tron på människorna.
allt är stängt,

tyst och förbrukat


När inte ens gravarna har något innehåll att sörja
Vad ska en människa då säga till sin Gud

Om Gud är

Ska hon ropa något om människorna?
De där hon hoppades på

Ska hon vända sig till gravarna?




Se de döda och be för deras multnande kroppar
om Gud är


När de förbrukade skalen ligger som skräp utefter vägarna
och riset hånar fjäderlöst

Vad jollrar barnet
och ropar åldringen inför förgängligheten


Om Gud är





Fri vers av korpfjäder
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-07 15:02



Bookmark and Share


    glasa VIP
jag huttrar
i kylan
från denna långa
slag
skugga

min erfarenhet känner igen
skuggan

skuggan av
någon/något
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder