Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En fortsättning på min satirserie från 2011. Skolan,som den ser ut i det kommersiella paradis som håller på att skapas i den sanna Moderata andan ! Man får tänka ,typ, 20-30 år framåt....


Framtidsyrken (2): "Nya Speciallärare inom Grund/Gymnasieskolan"

Kategori 1." Observationslärare" : Denna kategori ska ,till allra största delen, ha som arbetsuppgift att observera, bevaka ,utsortera och, i värsta fall, relegera , vänsterinriktade barn/ungdomar . Formellt är de ämneslärare men detta är, enbart, en förklädnad . Man räknar på 2 personer av denna kategori i varje grund/gymnasieskola, de byter klass varje vecka och är aldrig klassföreståndare.

Kategori 2."Avidentifikationslärare": Dessa pedagoger ska, så tidigt som möjligt, ta hand om , avideologisera, omidentifiera och fostra barn/ungdomar som kommer från vänsterpräglade hem . Denna kategori jobbar intimt i samarbete med kategori nr 1 . Samma roll som ämneslärare, rent formellt, är också deras officiella arbete. Dessa lärare kallas till drabbade klasser och jobbar ofta individuellt med de smittade eleverna . Lärarnas arbete omgärdas av sträng sekretess och , ytligt sett, jobbar de med elevernas ämnesproblematik . Via smarta instick och "spontana repliker" försöker dessa pedagoger styra in eleverna på den rätta, kommersiella vägen . Det hela är en svår balansgång och det får, absolut inte, komma fram vad lärarna ,egentligen, sysslar med . Om de avslöjas så får de, omgående, sparken och skolan ska ,helt, ta avstånd från dem, de får helt skulden för det skedda .


Återkommer med fler framtidsyrken...

--
Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 206 gånger
Publicerad 2012-04-10 11:02Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska