Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi för poeter. Del 53 (Tyst grön gråt)

Tyst, grön gråt

av glädje

Jag torkar din kind

med min

Alla småljud runt

omkring oss

- så nära är vi

nästan aldrig

 

Så börjar mina dikter

som alla är en och samma

dikt

angreppsvinklar på det

ogripbara

Ett bett med läpparna

skyddande mot huggtänderna

Sandsäckar som en efter en

släpps från ballongen

så höjden och därmed

utsikten hålls konstant

 

Det går inte hur länge som helst

men så är det också en rätt

enkel konstruktion

 

Renhet är inte ett svar på allt

som är fult och smutsigt

Det är förvisso den andra extremen

men likväl är pilarna som pekar

i dess riktning endast vägvisare

 

Jag tror på ständiga återfall

av enkelhet

Att man stannar till och ler åt

det man gör så gravallvarligt

och seriöst




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-10 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström