Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fåglar dör i vårstormstider


Det luktar död i lunden
förruttnelse och vittrande drömmar
De rostiga gungorna har stannat för stunden
Fåglarna bränner sina vingars sömmar

Skalbaggar kravlar ur marken
Parklyktorna tappar sitt sken
Skuggor över de blodiga grenverken
en vit hud så sällsamt len

Lät du mig drömma, om livet
Stängde du kyssande mina ögonlock
Jag har klippt alla ord jag skrivet
Jag är de tysta fåglarnas flock

De stilla ängarna följer vindar
Solen föds i blod
En fårherde stängar kylande grindar
Förankra ditt segel, vänta på flod

Brände du syrenerna vi bad till
Var du där när jag dog
Var du där när de hämtade mannen på blue hill
sydde du alla läppar som log

Fader Lucifer, lyft mina kalla fötter
Fader Lucifer, jag ser att du gråter
Låt mig vila i mina rötter
Stilla vatten mig förlåter




Fri vers av Stefanie Nerman
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-12 19:05



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Enastående skrivet vill jag säga!
2012-04-15

  lodjuret/seglare VIP
Tänk kärlek så många sätt att det finns skriva på
2012-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefanie Nerman
Stefanie Nerman

Mina favoriter
Järnrosen