Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta är en Ockrastrimmad Myrpitta (Grallaria Dignissima)




Poesi för poeter. Del 55 (Familjen Myrpitta)

 

Kärt barn har många namn

Fåglar är så rara

Men för att hålla isär

en pippifågel från en annan

måste de ha unika namn

Därför har den Ockrastrimmade myrpittans

(för övrigt en pigg titt och tätting)

övriga familjemedlemmar namn som

Svartkronad myrpitta

Rödkronad myrpitta

Vattrad myrpitta

Jättemyrpitta

Större myrpitta

Skäggmyrpitta

Tachiramyrpitta

Brunryggad myrpitta

Strimmyrpitta

Kastanjekronad myrpitta

Buskmyrpitta

Cundinamarcamyrpitta

Santa Martamyrpitta

Andinsk myrpitta

Tvåfärgad myrpitta

Rödnackad myrpitta

Jocotocomyrpitta

Rostmyrpitta

Vitstrupig myrpitta

Rödbrun myrpitta

Vitbukad myrpitta

Gulbröstad myrpitta

Kastanjemyrpitta

Gråkronad myrpitta

Grånackad myrpitta

Mahognymyrpitta

Rödkindad myrpitta

Ockramyrpitta

Brunbandad myrpitta

Streckad myrpitta

Fläckig myrpitta

Ockrabukad myrpitta

Vitskäggig myrpitta

Amazonmyrpitta

Vitbrynad myrpitta

Trastmyrpitta

Tepuimyrpitta

Rostbröstad myrpitta

Brödrostad myrpitta

Skifferkronad myrpitta

Fjällbröstad myrpitta

Perumyrpitta

Ockrapannad myrpitta

Vitkindad myrpitta

Hättmyrpitta




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 628 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-12 21:02



Bookmark and Share


  Stefanie Nerman
ja, aldrig lär jag glömma alla namnen den pippen :)
2012-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström