Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet moln



Egentligen var det ju inte du
inte dina ord eller vad du gjorde
Det är ju allt annat
som gör sig påmint
Allt det som rullar upp
och känns som om det var igår det hände
Det handlar inte om dig
det handlar inte om någon annan
Det handlar om mig
och allt det där andra
som jag någongång hoppas kunna bära
eller göra mindre
så det inte överväldigar mig
varje gång någon kommer för nära
eller varje gång någon är för långt bort

Men först måste jag samla ihop allting
till ett litet moln
Och sen måste jag hitta ett litet rum
där jag kan förvara mitt lilla moln
och kanske hänga nyckeln runt halsen
och själv välja när jag vill glänta på dörren
så slipper jag kanske att bli översköljd
av dessa enormt överdrivet gigantiska känslor av
ensamhet, övergivenhet, ångest, hat, o.s.v.




Övriga genrer av Kornelia
Läst 574 gånger
Publicerad 2006-01-29 18:14



Bookmark and Share


  Viktoria Olausson
Låter som en klok överlevnadsstratergi.
Alal överlevnadsstratergier är av godo i min värld.
Blev glad av denna dikten, trots att jag förstår att det är något som gör ont som du bär omkring på.
Blri en applåd för denna!
*kram*
2007-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Kornelia