Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till slut hinner alla sorger ikapp och kräver sina egna sånger


Sorgesång

Sveket
är en mörk hangar
där hundar jagar mig
om natten

Ditt ansikte..
flyter längs en lina
genom tiden

Ljust, svävande
av kärlek
uppåtvänt
mot mig
övertygad
om min godhet
som en liten pojkes
fräknar
och
ivriga öppna blick

Hangarens väggar
är rostiga o vassa
ditt ansikte
just alltid
för långt bort

Jag kan inte nå dig!
Inte skydda
inte hålla dig
den stunden
hugget tar

Banesår
av mig

Jag
blev en bödel
för din glädje
dödade
den du var då

Åh
förlåt mig!
förlåt mig, snälla..
Av din barmhärtighet
förlåt mig
den jag var

Jag fick dricka
dina tårar
alla nätter
av förtvivlan
mitt hjärta
rullar ännu
i strandkanten
runt och runt
i dyningen
av vad som kunde
varit
fram och åter
över skärvorna
av din krossade
kärlek till mig

Inget förlåt
räcker bakåt
genom tiden

Hundarna dödar
om man inte vänder
går rakt
och ut
från tjurarnas arena
de kan alla läsa ryggen;
-Rör mig och du dör

Jag kan det
jag har tränat mycket
går nästan obehindrat nu

Jag har lämnat pojken
och hans eko
-Your captain's calling from New York




Fri vers av lenakarin
Läst 551 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2012-04-17 11:11



Bookmark and Share


  Haiau
En fantastisk dikt!
sjunkit djupt i den !
2013-02-22

  Erik H.J Hultin
Med ett rikt och mångbottnat bildspråk bråttas du med skuld och förlåtelse. Det finns stunder när ditt språk sprakar till och verkligen lyser! Mina favoritrader är dessa:

Ditt ansikte..
flyter längs en lina
genom tiden
2012-05-16

    ej medlem längre
förgripande vacker!
2012-04-21

  surface to air
Wow, det här var starkt, berörande, iskallt och varmt på en och samma gång! Otroligt bra och skickligt skrivet. Applåder!
2012-04-18

  Linda CH VIP
Imponerande snygg!
2012-04-18

  MobergsOrd
Gripande, otäck och härlig!
2012-04-18

  in effigie VIP
intensivt vacker och skarp...språket är underbar poesi....
2012-04-18

  Lena Själsöga Keijser
jag är ense med Klangbotten

du skriver med skarpa linjer
ditt hjärta andas med i
2012-04-17

    ej medlem längre
Dikten är gripande, nästan på gränsen till gastkramande. Mycket bra.
2012-04-17
  > Nästa text
< Föregående

lenakarin