Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livslängtan

Havet slukar allt, så glupskt,
svart.
Regnet,trots dess fart,hinner aldrig någonsin,
fatt.

Oktober stjärnklar natt, fukt mot slitna knän.

Gräver efter hemlighetens skatt,
upprepas natt efter natt, månad efter månad,
livets dansade andetag.

Smutsig jord mot fingertoppar,
havets hårda slag,piskar klippans kant,
regnvått hår.

Galet söks kistan= livetskompass,facit,kartor, alla svar.

Jag slukas,sköljs från livetspedistal,
innan jag funnit denna kista.

Livets låga slocknar sakta, linan den fuktigt sköra,
i mörkret kommer den att brista.




Fri vers av Ewelina Mann
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-17 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann