Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är mera en liknelse till kärlek, kom på den på en svenska lektion och bara började skriva! konstruktiv kritik uppskattas Den kan vara svår att tyda, men se det som en utmaning - detta är mina tankar om kärlek som reflekteras i denna text!


Kärleken som Rattfylla

Kärlek: Tänk det som en rattfylla

När man åker på denna väg, känns allting suddigt och skakigt, - osäkert!
Man vet inte riktigt vart vägen leder och ibland stannar man i förtvivlan på grund av pensionären man nyss kört över.
Men man vet att man måste fortsätta, destinationen är dock okänd för individen.
När man färdas genom alkoholiserade sfärer, måste man ibland sakta ner och låta barnfamiljen gå över gatan innan man bränner på i 180 på en 30 väg igen!


Efter ett tag tar soppan slut och bilen slutar rulla, hur det sedan ter sig är oklart!
Man kanske lyckas tjuvkoppla en närliggande bil eller så ger man sig ut med en bensindunk..
Färden kan vara svår - beroende på alkoholens påverkan. Man kanske ser dubbelt eller misstar en unge för en bensinpump!

Men när man väl fått soppan och raglar sig fram till sin v70, - som man ser som en Ferrari, fyller på soppan och sätter sig tafatt bakom ratten - känner man en obeskrivlig lycka oavsett hur många pensionärer man råkar köra över.


Tillslut börjar den gammla kärran att ge efter.
Det blir svårare och svårare att hålla sig på vägen.
Bilen kanske är sliten av allt som hänt,
orkar inte prestera som den gjorde i början av färden

men även om bilen förändrats med tiden är det som med gott vin.
Det Blir kanske godare och bättre med tiden - Som den alkoholiserade dåren vid ratten fortfarande håller kärt och när dess sista droppar rinner ner i halsen på denna försupne man, slutar karusellen.


Bilen kanske slutar rulla
Mannen försvinner ner i en dvala -tillsammans med bilen.
Eller så klämmer mannen åt gaspedalen och bromsar aldrig!

Vad som händer sedan är obefintligt, ty bara tiden de upplevt stannar aldrig, där slutar aldrig bilen åka och vägen tar aldrig slut




Fri vers (Modernistisk dikt) av villewhisky
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-17 21:22



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Man måste fundera extra om man aldrig har druckit alkohol. Annars flyter texten bra.
ML
2012-04-17
  > Nästa text
< Föregående

villewhisky